22/2/17

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ : Ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί δεκαετίες πρίν … δημιουργεί προβλήματα σήμερα.



Ο πλέον δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος της Ηλείας της κοινότητας Φαναρίου ανέλαβε πρωτοβουλίες υπεύθυνης ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες των απανταχού Φαναριτών και όχι μόνον.
Με νηφαλιότητα και όχι κατευθυνόμενο πανικό, καλώντας «ειδικούς» ενημερώνει τους πολίτες για το θέμα που προέκυψε. Ένα θέμα πολύ σοβαρό αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζεται με προχειρότητα από την πολιτεία.
Οι δασικοί χάρτες πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν. Είναι αδιανόητο το κράτος να μην γνωρίζει τι του ανήκει και τι όχι. Όχι όμως την αδυναμία του αυτή να την πληρώνουν οι πολίτες και την δουλειά που πρέπει να κάνει αυτό (κράτος) και έχει πληρωθεί για την εργασία αυτή να ζητά να την κάνουν οι πολίτες και να του την πληρώσουν επιπλέον.
Αδώς ργεοι

Σας παραθέτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας

Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Συνάντηση για τους Δασικούς Χάρτες
«Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας
πραγματοποίησε   ενημερωτική  συνάντηση  για   το  πρόβλημα   που   έχει προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της σημασίας του προβλήματος και της ασφυκτικής προθεσμίας που μέχρι στιγμής είναι η 23η Μαρτίου 2017.
Έδωσαν το παρών πολλοί Φαναρίτες και συμπατριώτες από την περιοχή μας. Ταυτόχρονα μας τίμησαν με την παρουσία του οι κκ. Κωνσταντίνος Σμυρνής,   Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Λυνιστιάνων και Α’ Αντιπρόεδρος της   Ομοσπονδίας   Συλλόγων Έπαρχίας   Ολυμπίας, ο Θανάσης Θεοχάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων, ο Θανάσης Τράπαλης, Αντιπρόεδρος   του   Συλλόγου   Ανδριτσάνων, ο Γιώργος Παπαγρηγορίου, Πρόεδρος Δαφνουλαίων,ο Δημήτρης Χρυσός,
Πρόεδρος του Συλλόγου Θεισόας, ο Αντώνης Αγγελόπουλος, Έπίτιμος του Συλλόγου Αποδήμων Λυνιστιάνων, ο Φώτης Βλάχος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μακισταίων και Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Έπαρχίας Ολυμπίας, η Έυαγγελία   Αδαμοπούλου, Πρόεδρος  Συλλόγου Φριξαίων, ο Αγαθοκλής Παναγούλιας, Πρόεδρος Συλλόγου Μινθαίων, ο Κώστας Βλάμμης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων και ο Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαραίων.
Στο κεντρικό πάνελ μίλησαν μηχανικοί που είναι γνώστες του αντικειμένου των   δασικών χαρτών.  Μίλησε ο τοπογράφος μηχανικός Μιχάλης Καλογιαννάκης,   Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών,   ο   τοπογράφος-δασολόγος Απόστολος Ντέρης και ο πολιτικός μηχανικός Λάμπης Κανελλακόπουλος.
Στις ομιλίες τους ανέλυσαν  και επεξήγησαν τα προβλήματα   που δημιούργησε   η   λανθασμένη  ανάρτηση των δασικών χαρτών. Έγινε αναφορά στην σημασία   ύπαρξης δασολογίου για την αποφυγή των εμπρησμών  και για αναπτυξιακούς λόγους. Στην συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση κάθε αναφοράς-χαρακτηρισμού.
Τέλος, ο λόγος δόθηκε στο κοινό που υπέβαλε τις ερωτήσεις του στους μηχανικούς του πάνελ για τις περιπτώσεις των δικών τους ακινήτων.
Είναι βασικό να ανφέρουμε πως μετά την γενική κατακραυγή αναμένονται   επιπλέον   αλλαγές. Εκτός απο την μείωση των τελών αντιρρήσεων που ήδη έκανε   το  Υπουργείο, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για επιπλέον νομοτεχνικές βελτιώσεις. Φυσικά μέχρι να ανακοινωθεί και να ψηφιστεί οποιαδήποτε αλλαγή, θα ισχύει η τωρινή προθεσμία της 23ης Μαρτίου 2017 και το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα
σας ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Για   περισσότερες   πληροφορίες   μπορείτε   να   τηλεφωνήσετε   στο   698-6087042 Πάπαρης Γιάννης Πρόεδρος και στον σύνδεσμο: ΦΑΝΑΡΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου