ΦΑΝΑΡΙΤΕΣ

ΡΕΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 
Ο Θανάσης Ρέππας γεννήθηκε στο Φανάρι το 1938 και φοίτησε στο γυμνάσιο Ανδρίτσαινας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κι ως δικηγόρος δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Θανάσης Ρέππας ήταν δίπλα σε κάθε πατριώτη που είχε ανάγκη τις νομικές του γνώσεις και εμπειρία. Στα γράμματα εμφανίστηκε πολύ νωρίς με δημοσιεύματα σε λογοτεχνικά περιοδικά κι εφημερίδες. Είναι παντρεμένος με την Ευσταθία Μουστάκα κι έχουν αποκτήσει δυο κόρες. Το 1979 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, το μυθιστόρημα «ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ» που έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γερμανικά και Πολωνικά. Το 1980 τη ποιητική συλλογή «ΝΕΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ» το 1982 τα διηγήματα «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΒΑΝ» το 1985 τα διηγήματα «ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΑ», το 1985 το θεατρικό «ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΣΚΟΠΟΥΣ», 1986 την ποιητική συλλογή «ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΝ ΟΛΩΝ», το 1987 το θεατρικό «ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ», το 1997, 2000 και 2001 τα ποιήματα «ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», «ΑΣΤΕΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ» και «ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ» αντιστοίχως. Το 2002 εκδίδει τα διηγήματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΥΝΤΟΜΑ», το 2003 και 2004 τα ποιήματα «ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ», το 2004 συνεχίζει με την αληθινή ιστορία  «Η ΡΗΝΙΩ» το 2005 τα ποιήματα «ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ», το 2006 το θεατρικό «ΟΙ ΤΕΩΣ», το 2007 εκδίδει τον Α΄ τόμο αποφθεγματικής ποίησης «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» που ολοκληρώνεται με τον Β΄ τόμο το 2008. Τον ίδιο χρόνο εκδίδει επίσης τα ποιήματα «ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ» και το 2009 συνεχίζει με τα διηγήματα «ΗΣΚΗΣΕΝ ΕΦΕΣΙΝ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ». Στο βιβλίο αυτό ξεκινά με το απόφθεγμα του Αριστείδη «Κάθε άνθρωπος αγαπάει τη δικαιοσύνη για λογαριασμό των άλλων, κανένας όμως δεν φροντίζει να είναι και ο ίδιος δίκαιος».
Το 2010 κυκλοφορεί τον Γ΄ τόμο της αποφθεγματικής ποίησης «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ». Προσφάτως κυκλοφόρησε το τελευταίο έργο του Θανάση Ρέππα η ποιητική συλλογή «ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ»
Πολυγραφότατος ο πατριώτης μας Θανάσης Ρέππας, σε πολλά από τα βιβλία του υπάρχουν αναφορές για γεγονότα και πρόσωπα του Φαναρίου. Ο εκδοτικός οίκος που είναι δημιούργημά του, φέρει το όνομα «ΦΑΝΑΡΙ». Φίλε Θανάση περιμένουμε εναγωνίως το καινούργιο σου βιβλίο.
Το email του κ. Ρέππα είναι threppas@otenet.gr


ΣΗΜ: Στον χώρο αυτόν θα παρουσιάζουμε δραστηριότητες Φαναριτών. Εάν γνωρίζετε την δραστηριότητα (π.χ. επαγγελματική, πολιτική, κοινωνική, καλλιτεχνική, αθλητική κ.α.) κάποιου Φαναρίτη μην διστάσετε να μας τον προτείνετε για να την παρουσιάσουμε.
Ευχαριστούμε

7 σχόλια:

 1. Μόλις σήμερα διάβασα το νέο του βιβλίο "Μπορεί να λείπω στο χωριό" που αποτελείται από 9 ιστορίες της Ελληνικής κοινωνίας που με άγγιξαν. Σας προτείνω να το διαβάσετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σας ευχαριστώ πολύ θα το αναζητήσω να το διαβάσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Που μπορούμε να βρούμε τα βιβλία του;
  Αναζήτησα κάποια στο internet αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας παρακαλώ στείλτε μου το email σας να σας στείλω το Email του κ. Ρέππα. Ευχαριστώ
   adamochrist@yahoo.gr

   Διαγραφή
 4. Καλησπέρα αύριο θα σας στείλω το email toy

  ΑπάντησηΔιαγραφή