ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΝΑΡΙΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣΠετυχημένο και φέτος το Φαναρίτικο πανηγύρι
Στις 15 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο Πανηγύρι που έγινε στην πλατεία «Πλατανάκος» στο Φανάρι.
Το Φαναρίτικο πανηγύρι ξεχώρισε και φέτος στην Ολυμπία για την άρτια οργάνωσή του, τα πλούσια καλοψημένα και καλομαγειρεμένα εδέσματά του και για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κατά πολύ τα προηγούμενα πανηγύρια.
Το συγκρότημα της Νάντιας Καραγιάννη φρόντισε, με δημοτικές αλλά και λαϊκές επιτυχίες, ο κόσμος να είναι συνεχώς στην μεγάλη πίστα μέχρι που ήρθαν οι πρώτες αχτίνες του ηλίου από την Ζακούκα.


 
 


  Πολιτιστική εξόρμηση του Συλλόγου Φαναριτών Ολυμπίας

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2016 η πολιτιστική επίσκεψη των μελών και φίλων του Συλλόγου Φαναριτών Ολυμπίας στην ιστορική Δημητσάνα και στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης όπου έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς
 
 

Οι εκδρομείς είδαν την νεροτριβή και τον αλευρόμυλο με την οριζόντια φτερωτή και το ρακοκάζανο, που στηνόταν στην ύπαιθρο μετά τον τρύγο, για την παραγωγή τσίπουρου.

 


  


 Συνεχίσαμε την περιήγηση στο διώροφο κτήριο όπου στέγαζε την κατοικία του βυρσοδέψη (πάνω) και το βυρσοδεψείο (κάτω) και στον μπαρουτόμυλο. Εδώ είδαμε τον μοναδικό σωζόμενο κινούμενο μηχανισμό μπαρουτόμυλου με κοπάνια
       
  Μετά την Δημητσάνα συνεχίσαμε για καφέ στην πολύ όμορφη και γραφική Στεμνίτσα.

Η πολιτιστική εξόρμηση ολοκληρώθηκε στην  Βυτίνα και στα γραφικά της ταβερνάκια


------------------------------------------------------
Χειμερινός Χορός & Κοπή Πίτας 2016
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χειμερινός χορός και η κοπή της πίτας του Συλλόγου Φαναριτών Ολυμπίας την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στο γνωστό ρεμπετάδικο «ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ».
 Η προσέλευση των συμπατριωτών και φίλων ήταν εντυπωσιακή. H παρουσία τους ανέδειξε την σημασία του Συλλόγου. Tο εγχείρημα ήταν δύσκολο λόγω των οικονομικών συνθηκών και λόγω της 6ετους αναστολής του χειμερινού χορού, ωστόσο, η παρουσία των Φαναριτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία!
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να δείτε φωτογραφικό υλικό στο site: http://www.fanariolympias.gr/?p=410---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας διοργανώνει διήμερο αιμοδοσίας
 στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου (ώρα 09:00-17:00 ) και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου (ώρα 09:00-13:00) στον 3ο όροφο του Κτιρίου ΑΧΕΠΑ επι της οδού Ι. Πατέρα.
Είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου που στοχεύει να αναδείξει την κοινωνική ευαισθησία των Φαναριτών.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στο www.fanariolympias.gr/?p=395
ή τηλεφωνήστε στο 698-60.87.042

------------------------------------------------------------------------------------------------------Σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με πλήρη απαρτία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φαναριτών Ολυμπίας στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων «Αντώνης Τρίτσης».
Της Γ.Σ. προηγήθηκε η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου αλλά και η συγγραφική δραστηριότητα του Φαναρίτη Θανάση Ρέππα από τον λογοτέχνη κ. Αγαθοκλή Προκ. Παναγούλια.

Πρόεδρος της Γ.Σ. εκλέχτηκε ο κ. Χρήστος Αδαμόπουλος
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κ. Δ. Μανώλης,
Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κ. Κ. Σμυρνής.
Ο Πρόεδρος Συλλόγου Μακιστέων & Β΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κ. Φ. Βλάχος.
Ο Πρόεδρος Συλλόγου Ζαχαραίων κ. Β. Φουρλής.

Α.Παναγούλιας-Χ.Αδαμόπουλος-Θ.Ρέππας
 
Δ. Μανώλης


Κ. Σμυρνής


Β. Φουρλής


Φ. Βλάχος

 

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Χρ. Αδαμόπουλος παρουσίασε το συγγραφικό έργο τόσο του συγγραφέα κ. Αγαθοκλή Παναγούλια όσο και του Θανάση Ρέππα
Ο συγγραφέας Αγ. Παναγούλιας παρουσίασε το βιβλίο του Θ. Ρέππα «Μπορεί να λείπω στο χωριό» καθώς και για το μεγάλο συγγραφικό έργο του (25 τίτλοι).
Ο συγγραφέας – δικηγόρος Θανάσης Ρέππας μίλησε για τα ερεθίσματα που τον οδηγούν στην συγγραφή των βιβλίων του. Αντάμειψε τους παραβρισκόμενους διαβάζοντας τρία βαθυστόχαστα ποιήματά του.
 
Αγαθοκλής Παναγούλιας
 
Ιωάννης Πάπαρης

 
Η Γ.Σ. συνεχίστηκε με τον Διοικητικό – Οικονομικό απολογισμό της δράσης του συλλόγου από τον Πρόεδρό του κ. Ιωάννη Πάπαρη την Γ. Γραμματέα κ. Ολυμπία Μήτσικα, την Ταμία κ. Ακριβή Μήτσικα και το μέλος υπεύθυνη για το διαδίκτυο κ. Παναγιώτα Ζαχαροπούλου.
Στην Γενική Συνέλευση πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση τροποποίησης και εκσυγχρονισμού του καταστατικού του Συλλόγου. Υπέγραψαν όλοι οι παρευρισκόμενοι το αίτημα προς τον Ο.Τ.Ε. για την έναρξη των διαδικασιών εγκατάστασης Ίντερνετ στο Φανάρι. Επίσης έγινε εκτενή συζήτηση για διάφορα προβλήματα που αφορούν τον Σύλλογο και το Χωριό.Θ. Ρέππας

 


Φ.Βλάχος-Δ.Μανώλης-Α.Παναγούλιας


 


Ι.Πάπαρης-Α.Μήτσικα-Π.Ζαχαροπούλου-Ο.Μήτσικα 
Α.Παναγούλιας-Θ.Ρέππας-Κ.Αδαμόπουλος

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος το Φαναρίτικο Αντάμωμα το 15Αύγουστο
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατοντάδες Φαναρίτες μαζί με τους φίλους από τα γύρω χωριά έδωσαν το παρών, στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στον «πλάτανο» και ξεφάντωσαν χορεύοντας μέχρι το πρωί.
 

 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Μετά από πολλά χρόνια, σήμερα 1 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο Café Noire στην Αθήνα.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί Φαναρίτες της Αθήνας. Εντύπωση μας έκανε η παρουσία πολλών νέων παιδιών που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον του Συλλόγου. Αξίζουν συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που ξεκίνησε δυναμικά την θητεία του. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Πάπαρης Ιωάννης αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα υλοποιήσει άμεσα το Δ.Σ. για την ενεργοποίηση των μελλών του συλλόγου και την προβολή του Φαναρίου καθώς και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν για την επίλυση προβλημάτων του Φαναρίου.

 Όλοι οι Φαναρίτες στηρίζουμε το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο να επιτύχει τους στόχους του.Νέο Δ. Σ.  του Συλλόγου Φαναριτών Ολυμπίας

Στην Γενική Συνέλευση της 14ης Δεκεμβρίου 2014 εκλέχτηκε νέο Δ.Σ. το οποίο κατά την πρώτη συνεδρίαση του συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος:       Πάπαρης Ιωάννης

Αντιπρόεδρος: Παναγιωτακόπουλος Αθανάσιος

Γραμματέας:   Μήτσικα Ολυμπία

Ταμίας:           Μήτσικα Ακριβή

Μέλος:            Ευγένιος Ιωάννης

Μέλος:            Ζαχαροπούλου Παναγιώτα

Μέλος:           Μπανούζα Αντωνία

Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ.Σ. στο Φανάρι: Ρέππας ΠαναγιώτηςΣτο καινούργιο Δ.Σ. ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο αντάμωμα των Φαναριτών στις 15 Αυγούστου 2012

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατοντάδες Φαναρίτες (πάνω από 700 άτομα) μαζί με τους φίλους από τα γύρω χωριά έδωσαν το παρών, στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στον «πλάτανο» και ξεφάντωσαν χορεύοντας μέχρι το πρωί. Το κλαρίνο έπαιζε ασταμάτητα, η ορχήστρα ξεσήκωνε τον κόσμο με δημοτικές και λαϊκές επιτυχίες, ο κόσμος απολάμβανε την καλοψημένη γουρνοπούλα ενώ το κρασί η μπύρα και τα αναψυκτικά έρεαν άφθονα. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου μαζί με τους νέους του χωριού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να περάσουν όλοι οι καλεσμένοι μια υπέροχη βραδιά, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μπράβο παιδιά και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου